Пълна версия
  • МУЛТИМЕДИИ
  • Поръчай на кредит
  • Доставка до цяла европа
  • Навигации за камион TOMTOM
  • Навигации Garmin
ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА GPS НАВИГАЦИИ, НАВИГАЦИЯ ЗА КОЛА, НАВИГАЦИЯ ЗА КАМИОН, GPS НА ВОДЕЩИ МАРКИ: ГАРМИН, ТОМ ТОМ, Becker, LEOS и други. GPS ПРОСЛЕДЯВАНЕ, GPS АКСЕСОАРИ, МУЛТИМЕДИЯ ЗА КОЛА, OEM НАВИГАЦИИ, TАБЛЕТИ, АКСЕСОАРИ ЗА ТАБЛЕТИ, ВИДЕОРЕГИСТРАТОРИ, РАДАР ДЕТЕКТОРИ, СОНАРИ ЗА РИБОЛОВ, ГАРАНЦИЯ, БЕЗПЛАТЕН ЪПДЕЙТ. ВИСОКО КАЧЕСТВО НА НИСКА GPS ЦЕНА. ДОСТАВКА ДО ВСЯКА ТОЧКА НА БЪЛГАРИЯ И ЦЯЛА ЕВРОПА.

Антирадар и радар детектор - какви са разликите?

10:46, 20 Март 2018 видяна 2070 пъти
3,73 / 5 (15 гласа)
Вие не сте гласували за тази новина


Полицията доста настоятелно развива и засилва мерките си срещу нередностите на пътя и като резултат от борбата с превишената скорост днес са налице множество и най-разнообразни системи за засичане и фотографиране на нарушителите. Полицията си служи със стационарни, мобилни камери, лазерни инструменти. Ето защо големите производители на детектори разработват непрекъснато нови и актуални уреди, които да помогнат на потребителите. Като цяло те се разделят на две основни разновидности - радар детектор и антирадар. Това са две коренно различни устройства пот гледна точка на функцията, която изпълняват:

- Антирадар - заглушава сигнала на радара, като прави автомобила, в който е монтиран, "невидим" за него.
- Радар детектор - устройство, което засича радарен сигнал и сигнализира на водача за наличие на радар, за да съобрази забрани и скоростни ограничения.

Има едно много важно нещо, което трябва да се спомене: Антирадарът е забранен. Забраната за използването им е регламентирана в Закона за движение по пътищата (ЗДвП), където в чл. 181, т.2 се казва следното:
 

Наказва се с глоба до 50 лв. ,водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства;

В другите страни от Европейския съюз глобите са доста по-сериозни, включват лишаване от регистрационни номера за известно време, спиране от движение.

От друга страна радар детекторът не е забранен и ползването му не води до глоба или друг вид санкция. Интересът към тях винаги е бил голям и затова производителите предлагат доста варианти. Те се различават по марка, по това дали изискват специален монтаж или са портативни, по функциите и базата, която засичат. Радар детекторите могат да бъдат със или без GPS, да засичат стационарни радари, мобилни радари, лазери, като има и комбинирани радари. Някои имат по-широки и повече честоти, по-чувствителни са. Това са продукти от по-висок клас, които са доста надеждни.

Радар детекторите са проектирани да улавят радарния сигнал преди автомобилът да навлезе в обхвата му и да сигнализира. Те са един вид приемник, който сигнализира на водача, като така го предупреждава да вземе мерки преди да бъде засечен от полицейски радар. Актуални предложения за радар детектор може да разгледате в категорията ни.


Напиши коментар

« Обратно към блога
 
 таблети цени

Доставка

Доставка се извършва на територията на България и цяла Европа и се отнася за всички артикули.

 

таблети цени

Срок на доставка

Срокът за доставка е в рамките на 24 часа с изключение на артикули, които не са в наличност или са по поръчка. Доставка в Европа - от 3 до 7 дни.
GPS за камьон

Плащания

Плащането се извършва чрез НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, ДЕБИТНА/КРЕДИТНА КАРТА, PAYPAL, БАНКОВ ПРЕВОД или на място в офиса ни в град Пловдив, бул. Пещерско шосе 149.

магазин GPS

Отстъпки

За дилъри, редовни клиенти и покупки над 2 броя артикули от нашия онлайн магазин има отстъпки, които се определят индивидуално.

Контакти с нас

0876 82 32 32
0897 82 32 32
0889 44 40 02
E-mail: iskamgps@gmail.com
Skype: iskamGPS
FB: iskamGPS