Пълна версия
 • МУЛТИМЕДИИ
 • Поръчай на кредит
 • Доставка до цяла европа
 • Навигации за камион TOMTOM
 • Навигации Garmin
ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА GPS НАВИГАЦИИ, НАВИГАЦИЯ ЗА КОЛА, НАВИГАЦИЯ ЗА КАМИОН, GPS НА ВОДЕЩИ МАРКИ: ГАРМИН, ТОМ ТОМ, Becker, LEOS и други. GPS ПРОСЛЕДЯВАНЕ, GPS АКСЕСОАРИ, МУЛТИМЕДИЯ ЗА КОЛА, OEM НАВИГАЦИИ, TАБЛЕТИ, АКСЕСОАРИ ЗА ТАБЛЕТИ, ВИДЕОРЕГИСТРАТОРИ, РАДАР ДЕТЕКТОРИ, СОНАРИ ЗА РИБОЛОВ, ГАРАНЦИЯ, БЕЗПЛАТЕН ЪПДЕЙТ. ВИСОКО КАЧЕСТВО НА НИСКА GPS ЦЕНА. ДОСТАВКА ДО ВСЯКА ТОЧКА НА БЪЛГАРИЯ И ЦЯЛА ЕВРОПА.

Garmin Dash Cam 55 видеорегистратор за кола

12:37, 11 Септември 2018 видяна 750 пъти
3,11 / 5 (27 гласа)
Вие не сте гласували за тази новина


На вашето внимание можем да ви представим нов продукт на българския пазар от Garmin, а именно камера за кола Garmin Dash Cam 55. Това е един премиум модел, който предлага широк набор от функции на разумна цена. Нека ви запознаем с повече подробности, за да разберете с какво тази иновативна камера за кола изпъква на фона на другите модели предлагани на пазара..

 

Плюсове:

 

 • Резолюция от 1440p
 • Отличен детайл на изображението
 • Множество допълнителни функции за сигурност

 

Минуси:
 
 • Приложението за смартфони предоставя ограничен контрол
 • Малко по-скъп
 • Захранващият адаптер за автомобила не може да бъде отделен от кабела

 

Основни характеристики:

 

 • Максимална резолюция от 2560 x 1440
 • Функция за автоматично откриване на инциденти (G-Sensor)
 • Wi-Fi с приложението за смартфони
 • 3.7-мегапикселов CMOS сензор
 • 2-инчов LCD дисплей
 • GPS за проследяване на местоположението с видео

 

Какво представлява Garmin Dash Cam 55?

 

Dash Cam 55 е компактен видеорегистратор за кола Garmin. Тъй като такива устройства почти винаги остават в колата, колкото по-малки са, толкова по-добре. Dash Cam 55 е по-малка от GoPro, но може да записва при 1440p и има вграден Wi-Fi. Продължете да четете, за да разберете какво още може да ви предложи компактната камера с тегло от само 59.5 грама.
 

 

Garmin Dash Cam 55 – Спецификации и монтиране на предното стъкло

 

Dash Cam 55 има размери от само 56.2 x 35.3 x 40.5 мм (ш x в x д), въпреки че обективът изпъква значително от тялото на устройството, почти удвоявайки дебелината. В него е разположен CMOS сензор с неопределени размери, който може да се похвали с 3.7 пиксела. Максималната резолюция надхвърля Full HD, достигайки до 1440p, като трябва да отбележим, че предлага резолюция от 2560 x 1440p при 30 кадъра за секунда, по-известна като 2.5K. По този начин се използва максимумът от CMOS пиксели.
 
Освен това можете да записвате видео при Full HD (1920 x 1080) резолюция и 30 или 60 кадъра за секунда с възможност за използване на HDR функция. А ако искате да спестите памет, имате опция за 720p при 30 кадъра за секунда. Видеото се записва в microSD карта с предварително инсталиран модул от 8GB. В допълнение, при максималната резолюция от 1440p, скоростта на данните достига 19Mbits/s, така че картата с 8GB ще ви стигне за 56-минутен запис преди началото на цикъла.
 
Garmin са избрали интересен подход за монтиране. Поставката е дори по-малка от самата камера, така че вместо всмукателна чашка се използва лепенка. Освен това в комплекта ще намерите и допълнителна лепенка, ако случайно я разположите грешно или се налага да преместите камерата.
На пръв поглед това може да изглежда като затруднение, тъй като самата камера не предлага т.нар. бързо освобождаване. Въпреки това лепенката е прикрепена към поставката чрез магнит, така че устройството може да бъде лесно премахнато заедно със стойката, ако не искате да го оставите в колата, когато не го използвате. Това е една наистина удобна система.
 
В допълнение, разполагате с обичайния изключително дълъг кабел, служещ за свързване към захранването на колата, въпреки че адаптерът накрая е фиксиран, така че ще трябва да намерите алтернативен метод, ако искате да захранвате сателит или телефон по едно и също време. Освен това в комплекта е наличен и втори USB кабел за свързване към компютър, след което можете да използвате Garmin Express софтуера за инсталиране на ъпдейти.
 
 

Garmin Dash Cam 55 - Меню и ръчни настройки

 

Когато включите за пръв път камерата, има малко повече стъпки за настройка в сравнение с обикновените видеорегистратори. Ще бъдете попитани дали камерата е разположена отляво, отдясно или по средата на екрана и освен това имате възможност да изберете дали да инсталирате камерата в обикновен автомобил или по-висок такъв като ван или камион. Не се налага да зададете дата и час, тъй като това ще стане автоматично благодарение на GPS сигнала.
 
 
След като приключите с настройката, менюто се управлява от четири бутона отстрани на устройството с индикации за това, което правят, отзад, въпреки че голяма част от задната част на устройството е заета от 2-инчовия LCD екран. Менюто е лесно за използване с икони за основните функции и текстови опции, след като отворите секциите.
 
Устройството може да бъде управлявано и чрез гласови команди. Можете просто да кажете "Окей, Garmin" и да запазите видео в нецикличната папка, да направите снимка, запишете звук или включите Travelapse - ще се спрем на тази функция малко по-късно. Подобно на другите гласови устройства Garmin, системата на Dash Cam 55 работи много добре стига да не е прекалено шумно наоколо.
 
Освен това Dash Cam 55 разполага и с вграден Wi-Fi, който работи заедно с VIRB мобилното приложение, използвано и при екшън камерите на Garmin като VIRB Ultra 30. За да разберете как става това обаче трябва да разгледате ръководството, тъй като включването на Wi-Fi става чрез секцията "Споделяне" в менюто "Галерия".
 
Както този леко объркан метод предполага, VIRB приложението се използва само за преглед на записи и изображения на Dash Cam 55 и за прехвърлянето им в телефона ви. За разлика от повечето смартфон приложения за видеорегистратори, няма възможност за управление на настройките и липсва стрийминг преглед на видеото с възможност за превключване на записа, което е лек пропуск в иначе богатото на функционалности устройство. Но поне менюто е лесно за употреба.
 
 

Garmin Dash Cam 55 - Допълнителни функции за сигурност

 

Dash Cam 55 включва доста допълнителни функции за сигурност. Разполага с вграден GPS приемник, така че да запише разположение заедно с видео. Освен това G-сензор автоматично открива инциденти, като видеото ще бъде записано на друго място, така че да не се презаписва като цикъл на видеозаписите при запълване на дисковото пространство.
 
В допълнение, налична е и система за предупреждение при челен сблъсък (Forward Collision Warning System), която следи дали разстоянието до автомобила отпред е твърде близко. Разполага с три настройки за чувствителност. Освен това трябва да споменем и системата за предупреждение при напускане на лентата на движение (Lane Departure Warning System). А когато не се движите, Go Alert ще ви уведоми, когато предната кола е тръгнала, в случай, че сте се отегчили и сте спрели да се концентрирате.
 
Dash Cam 55 предлага и предупреждения за наближаващи червени светофари и скоростни радари. За да се възползвате от тази опция обаче, ще трябва да закупите Cyclops абонамент и след това да използвате софтуера Garmin Express, за да го прехвърлите на видеорегистратора.
 
Друга значително иновативна функция е Travelapse, която работи успоредно с обичайните функции за сигурност, като записва видео на пътуването ви в забързан каданс. Това не е точно функция за сигурност, но все пак е интересна опция. Например, можете да заснемете кратко видео на всички места, през които сте пътували.
 
Можете да видите кадри от Travelapse записа от Garmin Dash Cam 55 тук.
 
 

Garmin Dash Cam 55 - Качество на изображението

 

Екшън камерите на Garmin ни впечатлиха доста през годините, но компактните камери на компанията като Dash Cam 35 бихме определили по-скоро като добри. Dash Cam 55 обаче осигурява отличен запис със страхотен детайл на изображението. Въпреки че при по-слънчево време може да се наблюдават някои проблеми с отблясъците на предното стъкло, все пак можете да разчетете текст от прилично разстояние, а при преминаване през по-сенчести участъци качеството е сходно с това на едни от най-добрите видеорегистратори.
 
 

Заслужава ли си Garmin Dash Cam 55?

 

Garmin Dash Cam 55 е малко по-скъп в сравнение с останалите видеорегистратори, но определено си заслужава парите. Видеото от 1,440p е изключително детайлно и освен това са налични множество допълнителни функционалности за сигурност. Стилната магнитна стойка и опцията Travelapse допълнително спомагат този продукт да изпъкне сред конкуренцията. Липсата на пълен контрол чрез Wi-Fi е единственият значителен недостатък, но иначе това е един много способен видеорегистратор.

 

 

Като заключение

 

Въпреки че Garmin Dash Cam 55 има малко по-висока цена, това е една компактна и наистина добра камера. кояти със сигурност си заслужава всеки един похарчен лев за нея.

 

 

 


Напиши коментар

« Обратно към блога
 
 таблети цени

Доставка

Доставка се извършва на територията на България и цяла Европа и се отнася за всички артикули.

 

таблети цени

Срок на доставка

Срокът за доставка е в рамките на 24 часа с изключение на артикули, които не са в наличност или са по поръчка. Доставка в Европа - от 3 до 7 дни.
GPS за камьон

Плащания

Плащането се извършва чрез НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ, ДЕБИТНА/КРЕДИТНА КАРТА, PAYPAL, БАНКОВ ПРЕВОД или на място в офиса ни в град Пловдив, бул. Пещерско шосе 149.

магазин GPS

Отстъпки

За дилъри, редовни клиенти и покупки над 2 броя артикули от нашия онлайн магазин има отстъпки, които се определят индивидуално.

Контакти с нас

0876 82 32 32
0897 82 32 32
0889 44 40 02
E-mail: iskamgps@gmail.com
Skype: iskamGPS
FB: iskamGPS