Пълна версия
  • МУЛТИМЕДИИ
  • Поръчай на кредит
  • Доставка до цяла европа
  • Навигации за камион TOMTOM
  • Навигации Garmin
ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА GPS НАВИГАЦИИ, НАВИГАЦИЯ ЗА КОЛА, НАВИГАЦИЯ ЗА КАМИОН, GPS НА ВОДЕЩИ МАРКИ: ГАРМИН, ТОМ ТОМ, Becker, LEOS и други. GPS ПРОСЛЕДЯВАНЕ, GPS АКСЕСОАРИ, МУЛТИМЕДИЯ ЗА КОЛА, OEM НАВИГАЦИИ, TАБЛЕТИ, АКСЕСОАРИ ЗА ТАБЛЕТИ, ВИДЕОРЕГИСТРАТОРИ, РАДАР ДЕТЕКТОРИ, СОНАРИ ЗА РИБОЛОВ, ГАРАНЦИЯ, БЕЗПЛАТЕН ЪПДЕЙТ. ВИСОКО КАЧЕСТВО НА НИСКА GPS ЦЕНА. ДОСТАВКА ДО ВСЯКА ТОЧКА НА БЪЛГАРИЯ И ЦЯЛА ЕВРОПА.

Безплатна навигация без Интернет

14:44, 10 Януари 2019 видяна 12514 пъти
3,72 / 5 (104 гласа)
Вие не сте гласували за тази новина


Навигацията е популярно и широко използвано приложение. Предимствата са неоспорими. Налага ни се да пътуваме до непознати места и по непознати маршрути. Със сигурност е лесно, когато можем да разчитаме на актуална карта и упътване. Освен закупуване на навигация като уред, много от нас разчитат на приложение, инсталирано на собственото им смартфон. За наша радост към момента съществуват множество приложения, които свободно можем да изтеглим и инсталираме на смарт устройствата си, след което да ги използваме, когато пожелаем. Изискването е те да имат GPS приемник. Изключително популярни са навигациите без Интернет или т. нар. офлайн навигации. Във виртуалните магазини за приложения като Google play за Android устройства и App Store за Apple продукти можем да намерим подходящи безплатни приложения за навигация. Те могат да се изтеглят свободно и да се използват с и без Интернет на Вашето смарт устройство. Само инсталирайте и настройте според вашите потребности.

В настоящото ревю ще погледнем по-отблизо най-популярните приложения за безплатна навигация без Интернет.


Google maps


Това е едно от най-популярните приложения за навигация. Обикновено е предварително инсталирано на Android устройствата.Ако все пак не е, може да бъде изтеглено и инсталирано от магазина за приложения.

Щом изтеглите навигацията и тя бъде успешно инсталирана на вашето устройство, е време за персонализирани настройки. Първоначално може да настроите гласовите команди на приложението според желания от вас език.
 

Щом настройката за език е направена, може да изберете режим на работа. Тук може да добавите любими места като адреса на дома ви, месторабота и да ги съхраните за бърз достъп, като така няма да се налага винаги да го въвеждате. В тази секция ще са достъпни още история на места, на които сте били, възможност за споделяне на местоположение с други хора (в онлайн режим, понеже ще се ползват приложения онлайн за контакт с останалите, като Viber, Messenger) и т.н. Има много важни настройки, на които трябва да обърнете внимание тук, ако приложението ще се използва без Интернет. Първо трябва да настроите приложението да ползва Интернет само чрез Wi-fi, като активирате опция „ Само Wi-fi”. Така вие избирате приложението да ползва Интернет, само когато е налице wi-fi връзка, но не и да използва мобилните данни от плана ви, които могат да бъдат таксувани.

Тук трябва да изберете offline карти на желан от вас район, които да изтеглите. В този момент трябва да прецените две неща – карти на кой район са необходими, за да ги изтеглите, както и трябва да съобразите дали разполагате с налично място за съхранение на картите. Устройството ви трябва да има достатъчно памет за тях. Ако ви предстои дълго пътуване, можете да изтеглите необходимите райони отделно.
 

 

Картата ще се визуализира с надписи на улици, имена на фирми, които са регистрирани като адрес в Google maps, имена на реки, обекти и точки на интерес – училища, забележителности, ресторанти, болници, бензиностанции, паркове. Картата е с ясна графика и всички въведени места са изключително полезни в ориентирането и намирането на даден обект. Освен това щом сте позициониран, вие ще може да виждате интересни места наоколо като ресторанти, клубове и т.н.


 

   Когато вече картите са налице, въведете желаният от вас адрес. В повечето случаи под полето за въвеждане ще получите предположения за адреса, който въвеждате. Може да изберете от тях или да си въведете желаното от вас местоположение. Щом сте позиционирани, маршрутът ще бъде изчислен от вас до точката, до която желаете да стигнете.

Изчисленият от приложението маршрут ще бъде показан на екрана, където може да увеличавате и намалявате мащаба на картата, за да го прегледате обстойно. С друг цвят са маркирани алтернативните маршрути. Може да изберете сред тях.

  

Ако не желаете да извършите промени по маршрута можете да го направите от „Опции на маршрута, където да въведете например междинна спирка – място, от където желаете да минете, преди да достигнете до крайната цел, да споделите маршрута с други и т.н. След като сте избрали маршрут, можете да потеглите. Вашата позиция и посока ще бъде отбелязана на картата със стрелка, а маршрута, по който трябва да се движите – с цветна линия.  
Картите на Google maps изискват актуализация ежемесечно. Можете да я извършите, когато е наличен Wi-fi, за да не се използват мобилните ви данни. От настройките на приложението може да изберете да получавате известия, когато е необходима актуализация.
HEREWEGO

Нека прегледаме друга популярна безплатна навигация. Тя е известна към момента с името HEREWEGO. Можете да я изтеглите и инсталирате от магазина за приложения.

 


   


Следващата стъпка е да направите необходимите първоначални настройки. Трябва да изберете и изтеглите език на гласа. След това трябва да се направят настройки според вашите потребности. Най-важното тук е да поставите отметка, че навигацията ще се използва offline и да се изтеглят карти.  


 

В това приложение ще ви бъдат изведени всички налични карти. Можете да изберете да изтеглите карти по континенти на отделни държави или на целия континент. Това, разбира се, е тясно свързано с наличната свободна памет на устройството ви.
 

 

   След като изтеглите карта на желания район, ще бъдете позиционирани и ще видите улиците с имена, както и точки на интерес.

Можете да въведете желания от вас адрес. След това трябва изберете как желаете да стигнете до там. Опциите са с автомобил, пеша или с колело. Ще видите разстоянието до там и приблизителното време на пътуването.   След като сте избрали маршрут и начин на пътуване ще имате възможност за преглед на картата. Ако сте съгласни с маршрута може да потеглите. Ще се визуализира стрелка, която показва къде на картата сте и в коя посока трябва да се движите. Маршрутът ще се отличава с цветна линия.


 

   

 


Google maps и HereWeGo са само част от всички достъпни безплатни навигации, които не изискват наличие на Интернет и използват offline карти. Друга такава програма например е Mapfactor. Тези програми са сред най-популярните сред потребителите. Характеризират се с бързина и точност, което ги прави предпочитани.


Напиши коментар

« Обратно към блога
 
 таблети цени

Доставка

Доставка се извършва на територията на България и цяла Европа и се отнася за всички артикули.

 

таблети цени

Срок на доставка

Срокът за доставка е в рамките на 24 часа с изключение на артикули, които не са в наличност или са по поръчка. Доставка в Европа - от 3 до 7 дни.
GPS за камьон

Плащания

Плащането се извършва чрез НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ или на място в офиса ни в град Пловдив, бул. Пещерско шосе 149.

магазин GPS

Отстъпки

За дилъри, редовни клиенти и покупки над 2 броя артикули от нашия онлайн магазин има отстъпки, които се определят индивидуално.

Контакти с нас

0876 82 32 32
0897 82 32 32
0889 44 40 02
E-mail: iskamgps@gmail.com
Skype: iskamGPS
FB: iskamGPS