Пълна версия
  • МУЛТИМЕДИИ
  • Поръчай на кредит
  • Доставка до цяла европа
  • Навигации за камион TOMTOM
  • Навигации Garmin
ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА GPS НАВИГАЦИИ, НАВИГАЦИЯ ЗА КОЛА, НАВИГАЦИЯ ЗА КАМИОН, GPS НА ВОДЕЩИ МАРКИ: ГАРМИН, ТОМ ТОМ, Becker, LEOS и други. GPS ПРОСЛЕДЯВАНЕ, GPS АКСЕСОАРИ, МУЛТИМЕДИЯ ЗА КОЛА, OEM НАВИГАЦИИ, TАБЛЕТИ, АКСЕСОАРИ ЗА ТАБЛЕТИ, ВИДЕОРЕГИСТРАТОРИ, РАДАР ДЕТЕКТОРИ, СОНАРИ ЗА РИБОЛОВ, ГАРАНЦИЯ, БЕЗПЛАТЕН ЪПДЕЙТ. ВИСОКО КАЧЕСТВО НА НИСКА GPS ЦЕНА. ДОСТАВКА ДО ВСЯКА ТОЧКА НА БЪЛГАРИЯ И ЦЯЛА ЕВРОПА.

Kaк да си купим подходяща навигация?

12:31, 11 Януари 2019 видяна 1595 пъти
3,07 / 5 (15 гласа)
Вие сте гласували за тази новина с 4


Как да си изберем навигация?

Вградени навигации, портативни навигации като самостоятелни устройства, алтернативи
 

Ако сте в магазина за GPS навигация, има много важни фактори, които трябва да вземете в предвид, преди да изберете. Вградените GPS устройства са удобни, но преносимите GPS устройства са по-практични за всеки, чиято кола не е с вграден GPS и няма възможност за поставянето на такъв. Има и десетки различни функции, на които можем да обърнем внимание, и огромна разлика по отношение на цената между най-евтините и най-скъпите GPS навигации. Ето някои от най-важните фактори, които могат да повлияят на решението ви:


Определяне на бюджет за GPS

Освен ако парите не са критерий, добра идея е да започнете с определяне на общ ценови диапазон. Ако искате да похарчите по-малко, вероятно ще трябва да се съгласите с малък екран и да свалите критерия, щом става въпрос за функции. Можете също така да потърсите добра оферта за по-стар модел, но се уверете, че той не е с остарели карти, които са твърде скъпи или невъзможни за актуализиране. Бюджетът ви също ще определи решението ви по отношение на това дали ще търсите навигация за вграждане в таблото на автомобила или самостоятелно устройство. Уредите за инсталация в автомобил, които включват вградена GPS навигация, обикновено са доста скъпи. Това са т. нар. мултимедия за кола. Могат да бъдат единичен и двоен дин, универсални или специализирани за различните модели и марки автомобили. По-високия бюджет, който изискват, може да ви дистанцира от тях, освен ако не разполагате с вградена навигация, която може да се актуализира. Има мултимедии, които включват интегрирана GPS навигация, която може да се похвали с някои доста впечатляващи характеристики.
 

Вградени GPS навигации 

Много от информационно-развлекателните системи или OEM мултимедиите не се предлагат с вградена GPS навигация, но също така тя е опция в някои уреди от по-високо клас. Макар че тези GPS устройства са доста скъпи, те също са доста функционални.

Ако не предпочитате портативна навигация, но не сте и готови да си купите нов автомобил, тогава модернизирането на вашето вградено радио може би е решението за вас. Пазарът предлага огромно разнообразие от модели, които се различават по вид, дизайн и екстри. Можете да изберете универсална мултимедия или да се спрете на специализирана навигация за вашия автомобил. Специализираните устройства са със същата форма като оригиналните радиа и пасват напълно на таблото на автомобила, за който са предназначени. Освен това най-новите и по-високо бюджетни модели предлагат букет от забележителни екстри.

Има много фактори, които трябва да се вземат под внимание при сравняването на портативните навигации с вградените. И все пак избора зависи от предпочитанията, възможностите и нуждите на потребителя.
 

Портативни навигации


 

Тези GPS устройства обикновено са по-бюджетният вариант, но това не означава, че са евтини. Портативните навигации обхващат богата гама от бюджетни модели до 100 лв. до функционални предложения, които обикновено имат ценови етикети над 250.Освен цената, основната полза от самостоятелните GPS устройства е мобилността. Тъй като те не са вградени в таблото на някое превозно средство, имате възможност да използвате едно устройство в повече от едно превозно средство. Това е още по-лесно, благодарение на стандартните аксесоари, които намираме в комплекта - зарядно за автомобил и стойка за стъкло.


Основни функции на GPS навигацията

Има няколко функции, на които трябва да обърнете внимание, независимо от бюджета или от други съображения. Най-важните от тях са:


Размер на екрана и разделителна способност
- На по-големите екрани графиката се вижда по-лесно с един поглед, което е важно, тъй като не е нужно да откъсвате очите от пътя за твърде дълго. Разделителната способност също е важна, тъй като изображенията с ниска резолюция могат да бъдат трудни за четене от разстояние.

Тип приемник - Това не е вълнуваща характеристика, но цялостното качество на GPS устройството е силно зависещо от това колко добре работи приемника. Ако GPS устройството има слаба чувствителност, то няма да покаже точно местоположението на вашия автомобил на пътя. Чистите GPS навигации предлагат добър приемник с оглед на факта, че навигацията е основната им функция.

Гласови команди - Гласовото навигиране е изключително важно от гледна точка на безопасността. Повечето GPS устройства предлагат тази опция, но някои не предлагат възможности за избор на език. Най-новите модели разполагат с богат избор в това отношение.

Автоматично маршрутизиране - Автоматична маршрутизация е функция, която автоматично преизчислява маршрута ви, ако се отклоните от него. Това е изключително важно, тъй като в реалността може да опаднете на пътни инциденти или ремонт, които може да наложат вашето отклоняване от маршрута.

Размерът на екрана и разделителната способност обикновено са много тясно свързани с цената. Бюджетните модели обикновено имат по-малки екрани с по-ниска резолюция и естествено се налага да платите малко повече за устройства, които предлагат големи и ясни сензорни екрани.

Ако не сте запознати с размерите на екраните на GPS, може да искате да проверите някои от тях, преди да купите. За да определите дали екранът е достатъчно голям, можете да се отдръпнете на разстояние и да го погледнете. Ако имате проблеми с различаването на графиката или прочита на информацията от екрана, подходяща за вас е навигация с по-голям екран.

Що се отнася до приемниците - някои са по-чувствителни от други. GPS устройствата, които имат приемници с по-ниска чувствителност, попадат в бюджетната категория, но не всеки бюджетен модел има лош приемник.

И докато повечето GPS устройства за автомобил включват гласови команди, те не са създадени еднакво. Някои навигации включват технология за преобразуване на текст в реч, която им позволява да разчитат имената на улиците, които могат да се окажат полезни, когато шофирате са в непознат за вас район.

 

Други функции, които могат да ви бъдат полезни, са:
 

Трафик - Някои GPS устройства и приложения са в състояние да показват данни за трафика, които могат да ви помогнат да достигнете до мястото, което сте задали като крайна цел, без да попадате в задръствания.
Lane assist - Тази функция показва инфографика всеки път, когато приближите кръстовище или размяна на магистрала. Тя указва правилната лента на движение. Това е изключително полезно, когато шофирате в непозната област, тъй като може да ви помогне да избегнете опасни или невъзможни смени на лентата на движение.
Гласово въвеждане - Някои GPS устройства и приложения ви позволяват да задавате маршрута си и да правите промени с гласови команди. Това е полезно, ако не спирате често и няма кой да направите промени по маршрута ви в движение. За съжаление сред актуалните модели тази функция все още не е достъпна на български език.
Изглед на 3D карта - Тази функция ви позволява да видите 3D карта на района, която може да ви помогне да се ориентирате по-лесно в непозната област.
Интересни места - Това е полезно при пътуванията и при шофиране в непознати райони, тъй като може да ви помогне да намерите бензиностанции, мотели, ресторанти, спирки, паркове и други местни обекти и забележителности.
 

Ето още няколко полезни функции, които можете да откриете, като:

Вграден MP3 плейър - Възпроизвежда вашите цифрови музикални файлове чрез вграден високоговорител или чрез кабелна или безжична връзка с вашата аудио система.
Цифров преглед на изображения - Обикновено ви позволява да преглеждате изображения, а понякога и видео, като поставите карта памет с файлове.
Bluetooth за Хендсфри разговори - Обикновено се свързват с вашия телефон, а понякога и с аудио системата на автомобила, за да осигуряват разговори тип "свободни ръце" - без необходимост да държите телефона си и да си сваляте ръцете си от волана.
Въпреки че тези характеристики могат да бъдат полезни при ограничени обстоятелства, те не са от изключителна важност.
Наличие на карти - Преди да закупите GPS устройство за автомобил, трябва да разгледате наличността и съвременността на картите, както и на възможността за актуализации на картата. Макар че е възможно да попаднете на стахотни сделки, като пазарувате стари фабрични автомобилни GPS устройства, е жизненоважно да се уверите, че няма да се окажете с навигация със стари картови данни. Ако актуализациите на картата са скъпи - или компанията вече не пуска актуализации - може би е разумно да се спрете на друг вариант.
Безплатен доживотен ъпдейт – Модели, представители на големи марки като GARMIN, TOMTOM, модели на NAVITEL, както и някои модели навигации с ANDROID и навигационен софтуер Sygic, предлагат опцията за безплатна актуализация на картите. Тази функция е с неоспорима полза, тъй като гарантира актуалността на картите на навигацията ви винаги лесно, бързо и безплатно. Ъпдейтът на картите е задължителен, тъй като те ще остареят, няма как да съдържат информация за нови пътища без актуализация, а при някои навигации процесът е усложнен или скъп.


Алтернативи

Поради разпространението на устройства като смартфоните, интересът към специалния GPS за автомобил леко спадна. Докато преди това бе единствения избор на потребителя, то сега имате много други опции като:

Смартфон - Ако притежавате модерен смартфон, има голям шанс да го използвате като преносима GPS навигация. Има предимства и недостатъци, но и Android, и Apple включват опции за автомобил, които улесняват използването на телефона за GPS навигация, благодарение на възможността за изпозлване на онлайн и офлайн навигация.
Таблети - Таблети правят по-добри GPS устройства, защото имат по-големи екрани от телефони, но не всички таблети имат вградена GPS функция. Ако вашият таблет не разполага с GPS, може да сте в състояние да закупите допълнителен донгъл или приемник, който добавя GPS функция.

Портативните навигации от своя страна също предлагат наистина голямо разнообразие по отношение на вида и функциите, които предлагат. Те могат да ви спечелят с куп други полезни функции. Навигациите стават все по-модерни и интересни, като така осигуряват допълнително комфорт и удобство за потребителя. Изборът на подходящ вид навигация зависи от нуждите на потребителя, бюджета му и възможостта на автомобила.
 


Напиши коментар

« Обратно към блога
 
 таблети цени

Доставка

Доставка се извършва на територията на България и цяла Европа и се отнася за всички артикули.

 

таблети цени

Срок на доставка

Срокът за доставка е в рамките на 24 часа с изключение на артикули, които не са в наличност или са по поръчка. Доставка в Европа - от 3 до 7 дни.
GPS за камьон

Плащания

Плащането се извършва чрез НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ или на място в офиса ни в град Пловдив, бул. Пещерско шосе 149.

магазин GPS

Отстъпки

За дилъри, редовни клиенти и покупки над 2 броя артикули от нашия онлайн магазин има отстъпки, които се определят индивидуално.

Контакти с нас

0876 82 32 32
0897 82 32 32
0889 44 40 02
E-mail: iskamgps@gmail.com
Skype: iskamGPS
FB: iskamGPS