Пълна версия
  • НАМАЛЕНИЯ
  • Поръчай на кредит
  • Доставка до цяла европа
  • Навигации за камион TOMTOM
  • Навигации Garmin
ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА GPS НАВИГАЦИИ, НАВИГАЦИЯ ЗА КОЛА, НАВИГАЦИЯ ЗА КАМИОН, GPS НА ВОДЕЩИ МАРКИ: ГАРМИН, ТОМ ТОМ, Becker, LEOS и други. GPS ПРОСЛЕДЯВАНЕ, GPS АКСЕСОАРИ, МУЛТИМЕДИЯ ЗА КОЛА, OEM НАВИГАЦИИ, TАБЛЕТИ, АКСЕСОАРИ ЗА ТАБЛЕТИ, ВИДЕОРЕГИСТРАТОРИ, РАДАР ДЕТЕКТОРИ, СОНАРИ ЗА РИБОЛОВ, ГАРАНЦИЯ, БЕЗПЛАТЕН ЪПДЕЙТ. ВИСОКО КАЧЕСТВО НА НИСКА GPS ЦЕНА. ДОСТАВКА ДО ВСЯКА ТОЧКА НА БЪЛГАРИЯ И ЦЯЛА ЕВРОПА.

Валидността на записите от видеорегистратор пред органите на реда

13:21, 17 Януари 2019 видяна 2343 пъти
3,14 / 5 (29 гласа)
Вие не сте гласували за тази новина


Популярността на камерите за кола или видеорегистратори значително нарасна през последните години. Всички сме гледали видео клипове, заснети от видеорегистратор, разпространени по новините, в някое тв предаване, в социалните мрежи, каналите за видео споделяне и т.н. Видеорегистарторите служат за запис на пътя пред автомобила, като те регистрират всичко случващо се, включително инциденти. В тази връзка, записите от камерите за кола могат да послужат за изясняване на дадени обстоятелства. Те могат да изяснят причини за пътно транспортни произшествия, нарушения, да докажат вина или невинност на даден субект.

Камерата за запис, независимо от вида си, представлява безпристрастен източник на информация за реалните причини и факти от дадена ситуация. Днес ставаме свидетели на стотици нарушения по пътя, на агресивни водачи, като дори можем да се окажем участници или жертви в някоя от тях. Ето защо все повече потребители „се застраховат”, като си осигуряват камера за кола. Тя може да ни осигури доказателство при дадена ситуация, като кражба, инцидент, конфликт, ситуация, довела до щети. Би било чудесно, ако можем да разчитаме на записите категорично да докажат нашата невинност. Но дали наистина това е възможно? Важат ли записите от камерите за кола пред КАТ?

Въпреки голямата популярност на видеорегистраторите, пред много от нас стои въпросът дали те са ефективни и дали могат наистина да послужат като доказателство пред съда. Както споменахме, записите направени от камера за кола, са напълно безпристрастни регистратори на факти. При коректно спазване на процедурите в съда, тяхното приемане ще бъде факт и ще окаже своето въздействие върху справедливото съдебно решение.

Записът от видеорегистратор ни прави свидетели на конкретна ситуация. Така тя може напълно коректно да бъде разтълкувана. Това може да се постигне много трудно, когато събитията от дадена ситуация бъдат преразказани от човек. Обстоятелствата са „преминали” през призмата на неговите представи и съзнание, спомените могат да не са напълно ясно, човек греши, и съвсем несъзнателно може да допусне фактически грешки при разказа. Това отпада, когато имаме възможността да станем свидетели от първо лице на ситуацията. Въз основа на записите, съдът може да вземе трезва и точна преценка по даден казус.
 

Видеорегистраторът е надежден източник на доказателства пред КАТ. При преминаване на съответните експертизи, доказателствата от него могат да бъдат използвани за доказателства.  Освен да предоставят запис на ситуацията, някои устройства според екстрите си носят информация за местоположение, скорост, дата и час на събитието, която е видима на самия запис. Това са моделите от типа видеорегистратор с GPS.
 
Видеорегистраторът може да регистрира дори ситуация, в която ви е поискан подкуп.

Предимствата на камерите за кола са неоспорими. Все повече потребители се уверяват в това и търсят подходящия продукт за тях. В много страни наличието на видеорегистратор влияе върху стойността на застраховката на автомобила, което само по себе си говори за тяхната ефективност. Монтирането на видеорегистратор в  автомобила вече не е типично само за любителите на нови технологии. Това е вид защита и застраховка срещу неприятности и главоболия. Това е и нормална реакция на всеки отговорен гражданин – пред себе си и пред останалите участници на в движението.

 


Напиши коментар

« Обратно към блога
 
 таблети цени

Доставка

Доставка се извършва на територията на България и цяла Европа и се отнася за всички артикули.

 

таблети цени

Срок на доставка

Срокът за доставка е в рамките на 24 часа с изключение на артикули, които не са в наличност или са по поръчка. Доставка в Европа - от 3 до 7 дни.
GPS за камьон

Плащания

Плащането се извършва чрез НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ или на място в офиса ни в град Пловдив, бул. Пещерско шосе 149.

магазин GPS

Отстъпки

За дилъри, редовни клиенти и покупки над 2 броя артикули от нашия онлайн магазин има отстъпки, които се определят индивидуално.

Контакти с нас

0876 82 32 32
0897 82 32 32
0889 44 40 02
E-mail: iskamgps@gmail.com
Skype: iskamGPS
FB: iskamGPS